fbpx
67 07 73 60 post@standal.no

Rehabilitering

Klikk her for å komme til våre nye nettsider for dyreklinikken og rehabiliteringssenteret.

Rehabiliteringsavdelingen holder høy standard og vi tilbyr individuelt tilpasset fysioterapi med blant annet motstrømsbasseng, vanntredemølle,ultralyd, laser, termografi og annet avansert behandlingsustyr.
Standal Dyreklinikk blir den første og eneste klinikken i Norge med tilbud om oppstalling over tid i tilknytning til behandlingen. For de fleste hundeiere er det både vanskelig, tidkrevende og ofte bekymringsfullt å skulle besørge riktig opptrening til faste tider.


Klar for dagens treningsøkt i bassenget

Rehabavdelingen vil samarbeide med alle dyreklinikker i Norge. Man benytter i dag avansert kirurgi på en lang rekke områderogså for hunder, og forskning viser at resultatet av en operasjon kan forbedres med inntil 50% med god rehabilitering. Rehabavdelingen vil også være åpen for alle som vil svømmetrene hunden sin sammen med instruktør i optimalt temperert vann. Vi har de siste årene hatt mange hunder som skal ned i vekt, skal i form til jakta eller brukshunder med behov for vedlikehold. Treningen er også perfekt for gamle og stive hunder.

Artikkel i lokalavisen Varingen – Hundeverdenens svar på Sunnaas

Om Fysioterapi

Klikk her for å komme til våre nye nettsider for dyreklinikken og rehabiliteringssenteret.

Hovedformålet med fysikalsk behandling er å gjenopprettenormalfunksjonen i det syke området i bevegelsesapparatet. Behandlingen går blant annet ut på å stimulereblodsirkulasjonen og løse opp spenninger i musklatur. Det kan være skader, betennelser, stramme og stive muskler – enten som hovedplage eller som et resultat etter andre plager.

Behandlingen kan brukes både forebyggende og som rehabilitering ved skade, sykdom eller etter kirurgiske inngrep.

De forskjellige terapiformene innen fysioterapien har alle det samme utgangspunkt; å gi hunden bedre bevegelighet, mindre ubehag og dermed gjenopprette så god funksjon som mulig. Terapiformene inkluderer blant annet svømming, spesifikke styrkeøvelser, stretching og massasje.
De forskjellige behandlingene vil alle bidra til å øke blodsirkulasjonen,øke muskelmasse og løse opp strammusklatur. Dette er både behagelig for hunden og gir samtidig gode helsegevinster. Behandlingen kan også bidra til at musklatur opprettholdes uten å svinne hen etteroperasjoner,eller trene opp igjen muskulatur etter skader osv. og anbefales på det sterkeste ved tilfeller.

Behandlingen kan brukes både til unge, voksne og eldre individer og den kan passe i svært mange tilstander med plager i bevegelsesapparatet.


Da er vi i gang!  

Fysioterapi er særlig gunstig ved: 

 • Etter operasjoner, skader og overdrevne anstrengelser
 • Ved leddproblemer (forkalkninger/artroser)
 • Hunder i arbeid
 • Ved sykdommer og spesielle plager

Trening basert på lek – her med apportering som innlagt øvelse 

Våre tjenester innen hunderehabilitering

 • Hydroterapi i basseng eller vanntredemølle
 • Cryo/termoterapi
 • Hundemassasje
 • Stretching
 • Styrke / balanseøvelser
 • Termografi
 • Laser
 • Ultralyd
 • Vitaeflor massasjegulv

Treningen legges opp individuelt – her m kontrollert svømmetrening for opptrening av mobilitet og styrke etter korsbåndoperasjon


Vanntredemølle  er en ideelt for opptrening etter operasjoner 


Vannmengde (motstand) og hastighet kan enkelt reguleres etter hundens størrelse for optimal trening


Avansert rehab avdeling m hydroterapi (svømmetrening i  motstrømsbasseng), vanntredemølle, massasjegulv, laserbehandling og mye mer.