fbpx
67 07 73 60 post@standal.no

Hundeverdenens svar på Sunnaas

Forleden hadde vi besøk av journalist Kristin Haagensen fra lokalavisen Varingen her hos oss. Anledningen var at Kristin ville lage en reportasje om rehabiliteringsavdelingen vår. Den siste tiden har vi opplevd en økende etterspørsel på rehabilitering både fra andre veterinærklinikker og fra dere hundeeiere.

Rehabiliteringsavdelingen kompletteres i disse dager med blant annet vanntredemølle og terapilaser, og vi er stolte av å kunne gi et fullverdig tilbud til alle faser av rehabiliteringen. Avdelingen vil ta imot både hunder (og katter) som bor hos oss på hotellet, og dag-til-dag pasienter.

Avdelingen ledes idag av veterinær Bente Wabakken Hognestad. Bente er i tillegg til veterinær utdannet diplomert hundefysioterapeut fra Naturmedisinsk Helsocenter i Gøteborg og diplomert hundemassør fra Axelssons bodywork school. For tiden tar hun videre utdanning for å bli internasjonalt sertifisert hundefysioterapeut (Certified Canine Rehabilitation Practitioner,CCRP) ved University of Tennessee,USA.
Med seg på laget har hun veterinær Hanne Klokset som også er ansatt fulltid hos oss.

Fysioterapi og Rehabilitering på hund er et fagfelt i sterk vekst. I det siste har vi hatt flere pasienter som blant annet har fått opptrening etter operasjoner, hunder som trenger å slanke seg, gamle hunder som er stive og støle, og hunder som skal trenes aktivt. Se for eksempel på solskinnshistorien om “Roxsy”, som fikk hoften sin ut av ledd to ganger.
Mulighetene er mange og vi kommer tilbake med et eget innlegg om temaet.

Dersom du lurer på om dette kan være noe for deg eller din hund,eller om du er veterinær og ønsker å henvise en pasient til oss, ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat!